Informațiile prezentate pe acest site este destinat pentru lucrătorii medicale și farmaceutice

Stomatologie

Metoda Plasmolifting™ stă la baza procedurii stomatologice Plasmodent™

Plasmodent™ este o metodă injectabilă, de stimulare locală a proceselor de regenerare a ţesuturilor, folosită într-o serie întreagă de proceduri stomatologice. Scopul acesteia este nu doar tratarea proceselor inflamatorii ale parodonţiului, ci şi declanşarea proceselor naturale de restabilire a culorii, formei şi structurii ţesuturilor gingivale şi prevenirea pierderii consistenţei ţesutului osos.

Partenerii nostri si clinica stomatologica lifedental, utilizeaza in mod activ această metoda.

Cum funcţionează Plasmolifting în stomatologie

La baza procedurii stă metoda patentată de prelucrare a sângelui pacientului cu ajutorul unui set unic de eprubete biotehnologice vidate şi al unui procedeu special de centrifugare. Ca rezultat se obţine o formă injectabilă de plasmă bogată în trombocite (platelet rich plasma, PRP), care şi se introduce ca produs finit în ţesuturile parodonţiului.

Plasma trombocitară este un stimulator biologic cu eficienţă înaltă al proceselor de regenerare, care conţine factori de creştere în concentraţie mare, precum şi enzime, proteine şi vitamine în combinaţie naturală. Plasma se injectează local în ţesuturile afectate ale gingiilor, în locurile implanturilor sau plasticii osoase, în zonele liftingului sinusal, în alveolele dinţilor extirpaţi, în zona osteosintezei sau a membranei fixate, în zonele maxilo-faciale ale ţesuturilor moi în timpul proceselor infecţioase şi inflamatorii cronice sau acute. Datorită factorilor de creştere pe care îi conţine, plasma trombocitară injectată în ţesuturi favorizează formarea capilarelor, normalizează hidrodinamica, respiraţia tisulară, schimbul de substanţe. Totodată, are loc procesul de întărire a ţesutului osos, formarea matricei de colagen şi osului cu participarea proteinelor morfogenetice osoase de colagen. Se activează imunitatea locală. Este important faptul că elementele conţinute în plasmă sunt în totalitate naturale, nu au acţiune mutagenă şi nu provoacă boli oncologice, tumori şi alte efecte negative. Un avantaj indiscutabil al metodei Plasmolifting™ este inofensivitatea acesteia, deoarece conţinutul injecţiei de PRP este „produsul propriu” al omului, nu este toxic şi exclude în totalitate orice reacţii de respingere, alergice, precum şi posibilitatea infectării.

Avantajele procedurii Plasmolifting în stomatologie

Plasmodent™ este o procedură unică, fără analog, bazată pe tehnologia terapiei PRP. Ea permite stimularea proceselor de autoregenerare în zonele şi ţesuturile problematice. Se ştie că preparatele medicamentoase antibacteriene şi antiinflamatorii utilizate de stomatologia modernă au o eficienţă redusă, de cele mai dese ori doar reducând inflamaţia şi îmbunătăţind temporar hemodinamica, fără a stimula direct procesele de regenerare. Însă nu trebuie să uităm că ţesuturile din zonele respective sunt deja distruse structural, prin urmare fluxul de substanţe hrănitoare şi de celule „constructoare” este îngreunat, iar efectul obţinut va fi temporar şi slab pronunţat.

Indicaţii de utilizare a procedurii Plasmolifting în stomatologie:

 • parodontită generalizată (cu grad de severitate 1, 2 şi 3),
 • gingivită,
 • parodontită localizată,
 • alveolită,
 • operaţii de implant, extirpare a dintelui,
 • periimplantită,
 • profilaxia maladiilor ţesuturilor parodonţiului.

  • Stoparea sângerărilor gingivale
  • Reducerea mobilităţii dentare
  • Profilaxia maladiilor parodonţiului

Dimensiunile recomandate ale acului: diametrul – 0,3 mm, lungimea – 13 mm (29G)