Informațiile prezentate pe acest site este destinat pentru lucrătorii medicale și farmaceutice

Răspunsuri la cele mai frecvente întrebări

1. Prin ce se deosebeşte Plasmoliftingul de Plasmafereză?

Sunt două lucruri total diferite. Declarăm în mod oficial că plasmafereza nu are nici o legătură cu tehnologia Plasmolifting™. Denumirile lor sună asemănător, dar asemănarea se opreşte aici. Scopul metodeiPlasmolifting™ este de a accelera regenerarea ţesuturilor, iar cantitatea de plasmă separată este minimă. Nu există nici un risc pentru sănătatea şi viaţa pacientului.

2. Prin ce se deosebeşte Plasmoliftingul de PRP? 

PRP — Platelet rich plasma: în traducere din limba engleză înseamnă „plasmă îmbogăţită cu plăcuţe sangvine”. În esenţă, Plasmoliftingul este o metodă PRP. Plasmolifting™ este denumirea comercială a unei direcţii în terapia PRP. Plasmoliftingul este unica metodă de tratament cu fracţiuni ale sângelui, autorizată oficial spre utilizare pe teritoriul Federaţiei Ruse.

3. Poate oare Plasmoliftingul să genereze creşterea celulelor canceroase?

Nu. Plasmolifting™ nu poate genera mutaţii ale celulelor, deoarece factorii de creştere conţinuţi în trombocite nu sunt cancerigeni.

4. Plasmoliftingul cu laser este mai eficient decât cel obişnuit?

Nu, eficienţa procedurii Plasmolifting cu laser nu este demonstrată. În esenţă, utilizarea laserului nu poate intensifica semnificativ efectul injectării plasmei trombocitare. În schimb, sporeşte semnificativ costul procedurii.

5. Este oare Plasmolifting o metodă care utilizează celule stem?

Nu, esenţa metodei constă în injectarea plasmei trombocitare, obţinute din sângele pacientului. Plasma nu conţine adaosuri de preparate chimice şi celule stem.

6. Au fost desfăşurate testări clinice ale metodei Plasmolifting?

Da, au fost desfăşurate testări clinice timp de peste 8 ani, iar în unele sfere ale medicinei acestea se realizează chiar şi în prezent.

7. Cine a folosit pentru prima dată în lume metoda Plasmolifting? 

Până acum se consideră că aceştia au fost cercetătorii R.Ahmerov şi R.Zarudii. Publicaţiile lor sunt cele mai vechi, iar cuvântul Plasmolifting a fost inventat de R. Ahmerov. Vezi „Dovada priorităţii”.

8. Dacă pacientul nu ştie că este infectat cu HIV, sifilis, hepatită şi este supus procedurii Plasmolifting™, care ar putea fi consecinţele? 

Nu se va întâmpla nimic rău, existenţa acestor infecţii nu va influenţa negativ asupra eficienţei procedurii. Plasmoliftingul este sigur atât pentru pacient, cât şi pentru medic, deoarece nu există un contact direct cu sângele nici din partea medicului, nici din partea pacientului: plasma se păstrează în eprubete vidate sterile şi nu au contact direct cu mediul înconjurător.

9. Există riscul de infectare (HIV, sifilis, herpes, hepatită) în timpul procedurii Plasmolifting?

Nu, deoarece sângele pentru separarea plasmei este colectat de la pacientul însuşi, şi nu de la altcineva. Toate instrumentele şi materialele consumabile sunt de unică folosinţă şi după procedură sunt reciclate.

10. Ce analize trebuie efectuate înainte de începerea procedurii? 

Înaintea procedurii se va efectua aşa-numitul set minim de analize preoperatorii. Medicul trebuie să studieze în mod obligatoriu analiza clinică a sângelui, analiza biochimică a sângelui, analizele sângelui pentru markerii bolilor infecţioase (HIV, hepatită, sifilis etc.).

11. Care sunt contraindicaţiile pentru procedura Plasmolifting™?

Plasmoliftingul este contraindicat în cazul bolilor severe şi sistemice. Contraindicaţiile  se determină individual, iar informaţii mai detaliate despre acestea puteţi afla în timpul consultului medical.

12. Rezultatele sunt vizibile după o procedură de Plasmolifting? 

Da, dar nu întotdeauna. În aproximativ 40% dintre cazuri pacienţii remarcă efectul pozitiv după prima procedură. La realizarea procedurilor repetate (cura deplină este de 4 şedinţe), efectul devine mult mai vizibil.

13. Cât de des poate fi repetată cura de tratament?

Pentru obţinerea unui rezultat maxim, procedurile trebuie repetate de 2 ori pe an. Efectul curei de tratament se poate menţine pentru o perioadă de până la 2 ani. Însă, desigur, toate acestea depind de particularităţile individuale.

14. Poate oare Plasmoliftingul să epuizeze resursele organismului?

Nu, nu poate. Pacientului i se recoltează doar câţiva mililitri de sânge, care i se injectează înapoi un pic modificaţi. De aceea organismul nu resimte nici o pierdere, iar după procedură starea de sănătate nu se înrăutăţeşte.

15. Din câte proceduri constă cura de tratament recomandată? 

În medie, cura de tratament este compusă din 4 proceduri, cu un interval între aceste de la 7 la 10 zile.

16. Este obligatoriu ca procedura să fie realizată pe stomacul gol?

Acest lucru este recomandabil.

17. Care sunt recomandările după efectuarea procedurii Plasmolifting™? (perioada de recuperare)

Nu există recomandări speciale. Este de dorit însă ca pacientul să ducă un mod de viaţă sănătos.

18. Procedura Plasmolifting necesită anestezie? 

Nu întotdeauna. Totul depinde de nivelul de sensibilitate al pacientului. În majoritatea cazurilor procedura este nedureroasă, de aceea nu necesită anestezie.

19. Ce înseamnă chirurgia plastică cu plasmă? 

Chirurgia plastică cu plasmă nu are nici o legătură cu Plasmoliftingul, de aceea nu vă putem oferi informaţii despre efectele şi indicaţiile acestei proceduri.

20. Ce înseamnă terapia cu plasmă sau plasmoterapia? 

Prin termenii de plasmoterapie şi terapie cu plasmă, unele persoane ar putea subînţelege metoda Plasmolifting™. Cu toate acestea, nu este chiar aşa! Plasmoterapia este o metodă de tratament bazată pe injectarea în patul vascular a plasmei obţinute din sânge donat; aceasta este utilizată în scopul alimentării parenterale, compensării pierderilor de sânge sau de plasmă, opririi circulaţiei sângelui. Metoda Plasmolifting™ se deosebeşte radical de plasmoterapie (terapie cu plasmă, plasmaterapie etc.), are alte scopuri, se realizează altfel şi foloseşte doar sângele propriu al pacientului.

21. Tratamentul cu fracţiuni ale sângelui are şi o componentă mistică?

Am vrea să credem că nu. Autorii metodei Plasmolifting™ îşi bazează invenţia doar pe cercetări ştiinţifice şi aplicarea legilor activităţii vitale a celulelor.

22. De ce Plasmoliftingul nu poate fi efectuat în timpul sarcinii şi perioadei de alăptare?

Din cauza principiului de neintervenţie în desfăşurarea sarcinii. Este foarte probabil că sarcina şi perioada de alăptare nu constituie contraindicaţii pentru procedură, însă nu au fost efectuate studii practice pe femeile gravide.

23. Există garanţii pentru rezultatele tratamentului conform tehnologiei Plasmolifting™ (faţă, păr, gene, sprâncene, sâni, zona decolteului, gingiile, implanturile de dinţi)?

Eficienţa constituie între 60 şi 80 %, mai ales că în medicină este foarte greu să vorbeşti despre garanţii. Pentru obţinerea unui rezultat durabil se recomandă urmarea unei cure de tratament compuse din 4 proceduri. Nu trebuie să uităm nici despre particularităţile individuale ale organismului.

24. După injecţiile cu plasmă rămân vânătăi?

Destul de rar, însă rămân. Aproximativ la fel ca după mezoterapie.

25. Plasmoliftingul poate fi efectuat vara?

Da. Acest lucru este chiar recomandat! Plasmolifting™ este o metodă eficientă de luptă împotriva fotoîmbătrânirii, ea atenuează acţiunea dăunătoare a razelor solare. Recomandăm efectuarea curei de tratament atât înainte, cât şi după concediu, în special dacă pacientul este predispus spre pete pigmentare sau a suferit arsuri solare.

26. Cum să aflu dacă procedura Plasmolifting îmi este indicată pentru întinerirea feţei?

Pentru aceasta trebuie să consultaţi un medic.

27. Curăţarea feţei înainte de procedura Plasmolifting este obligatorie?

Nu, nu întotdeauna. Acesta este un aspect individual, care se stabileşte de medic în timpul consultului.

28. Cu ce proceduri cosmetice poate fi combinat Plasmoliftingul?

Plasmolifting™ poate fi combinat cu practic toate procedurile cosmetologice: peelingurile chimice, procedurile cu laser, fototermoliza fracţionară, fotoîntinerirea, plastica de contur, liftingul cu radiofrecvenţă, neurotoxinele, mezoterapia clasică, precum şi în cazul pregătirii pentru operaţiile plastice şi în perioadele postoperatorii, pentru recuperarea după peelingurile medii şi adânci.

29. În unul dintre interviurile sale, dr. Ahmerov spunea că Plasmoliftingul a fost elaborat pentru chirurgia maxilo-facială, şi nu pentru întinerire. Înseamnă aceasta că întinerirea conform tehnologiei Plasmolifting™ este ineficientă?

Sigur că nu. Este adevărat că iniţial metoda a fost elaborată pentru chirurgia maxilo-facială. Tocmai din această cauză a fost observat rezultatul benefic asupra pielii feţei, ceea ce a stat la baza dezvoltării şi extinderii ulterioare a procedurii Plasmolifting™. Tehnica este complet adaptată pentru cosmetologie şi demonstrează rezultate pozitive constante.

30. Plasmoliftingul feţei, părului şi genelor poate fi efectuat în cadrul unei singure proceduri?

Da, e posibil. Contraindicaţii pentru aceasta nu există. Injecţiile de plasmă trombocitară vor fi realizate în diferite zone afectate.

31. Sunt suficiente 2 proceduri pentru întinerirea feţei?

2 proceduri reprezintă minimumul pentru obţinerea unui rezultat vizibil. Efectul Plasmolifting™ este cumulativ, adică se intensifică de la o procedură la alta. Tratamentul standard este compus din 4 proceduri.

32. Este adevărat că Plasmoliftingul poate trata alopecia (căderea părului) indiferent de cauzele bolii? 

Plasmolifting™ nu tratează 100% toate tipurile de alopecie, însă eficienţa procedurii constituie 60-80%, ceea ce nu este puţin. În medicină nu pot fi oferite garanţii de 100%. În cazul căderii părului, Plasmoliftingul este una dintre cele mai eficiente metode din lume. Alternative pentru aceasta practic nu există.

33. Pot să devin dependent de Plasmolifting? (Ce se va întâmpla dacă voi înceta să fac injecţii cu plasmă?)

În nici un caz! Această procedură nu creează dependenţă. Dacă pacientul nu poate sau nu doreşte să efectueze tratamentul repetat, nu vor exista efecte negative. Celulele revin treptat (foarte-foarte încet) la starea lor iniţială, adică pierd „încărcătura de tinereţe” şi funcţionează ca de obicei.

34. Afirmaţi că rezultatul este cu atât mai bun cu cât vârsta pacientului este mai mică. Înseamnă aceasta că Plasmoliftingul nu îi va ajuta pe cei care au într-adevăr nevoie să scape de riduri? Până la ce vârstă procedura Plasmolifting™ este eficientă?

Nu, nu înseamnă. Pur şi simplu pacienţii cu riduri mai pronunţate şi atrofie a ţesuturilor moi au nevoie de cure de tratament formate nu din 4, ci din 6 proceduri. În medie, metoda dă rezultate până la vârsta de 75 de ani.

35. La ce perioadă de timp după procedură începe să crească părul?

Încetarea căderii părului este observată deja după prima procedură. Un rezultat vizibil poate fi aşteptat după aproximativ jumătate de an.

36. Cât trebuie să aştept până vor începe să îmi crească genele?

2-3 luni.

37. Am efectuat 2 proceduri Plasmolifting împotriva căderii părului. Căderea a încetat. Cât va dura efectul procedurii?

De la 6 luni la 2 ani. Totul depinde de particularităţile individuale ale organismului.

38. Plasmoliftingul poate netezi ridurile de expresie?

Plasmolifting™ este foarte eficient în cazul ridurilor mici (reţeaua de riduri din jurul ochilor). Ridurile adânci devin mai puţin pronunţate.

39. Poate Plasmoliftingul să devină o alternativă pentru biorevitalizarea? Care dintre aceste proceduri este mai bună?

Da, poate. Care procedură este mai bună? Plasmoliftingul: este naturală, are acţiune complexă, soluţionând concomitent mai multe probleme.

40. Care procedură este mai bună: Plasmoliftingul sau mezoterapia?

Aceste proceduri sunt total diferite, având scopuri diferite, de aceea nu pot fi comparate.

41. Ajută Plasmoliftingul la ridicarea şi întinderea pielii?

Da, dar nu mai mult de 2-3 mm. Plasmolifting™ ajută în special la îmbunătăţirea stării pielii: culoare, nivel de hidratare, elasticitate etc.

42. Pentru întinerirea pielii este suficient Plasmoliftingul sau acesta trebuie combinat cu alte proceduri? 

Acţiunea complexă este, desigur, întotdeauna mai eficientă: aceasta intensifică efectul procedurii Plasmolifting™.

43. Plasmoliftingul zonei decolteului şi sânilor nu este periculos?

Nu, nu este periculos. Plasmoliftingul nu influenţează asupra statutului hormonal şi nu provoacă mutaţii. Această procedură este orientată spre îmbunătăţirea stării de sănătate a pielii şi spre întinerirea acesteia.

44. Poate Plasmoliftingul să ridice sânii?

Nu, pentru aceasta apelaţi la chirurgia plastică.

45. În care perioadă a ciclului menstrual se recomandă efectuarea procedurii Plasmolifting (există vreo legătură)?

Nu se recomandă efectuarea procedurii în timpul menstruaţiei.

46. Cât timp trebuie să treacă după perioada de alăptare şi până la efectuarea procedurii Plasmolifting?

Se recomandă efectuarea procedurii după 4–6 luni.

47. Procedura Plasmolifting poate garanta succesul procedurii de implant al dinţilor? Câte proceduri sunt necesare? 

Da. În cazul implanturilor dentare, tehnologia Plasmolifting™ stimulează osteointegrarea (prinderea) implantului şi reduce perioada necesară pentru osteointegrarea implantului. În afară de aceasta, plasma trombocitară inhibă eventualele procese de respingere a implantului. Sunt necesare, în medie, 2 proceduri.

48. Cât timp durează efectul în cazul tratamentului cu Plasmolifting a parodontitei şi parodontozei?

Durata efectului este individuală pentru fiecare pacient. În medie, este de un an, dar poate fi şi mai mare.

49. Plasmoliftingul este indicat pentru îmbunătăţirea vindecării în cazul chirurgiei plastice osoase şi al liftingului sinusal? 

Da, fără îndoială. Plasmolifting™ a fost elaborat special pentru soluţionarea unor astfel de probleme.

Întrebaţi medicul Dumneavoastră despre procedura Plasmolifting.