Informațiile prezentate pe acest site este destinat pentru lucrătorii medicale și farmaceutice

Domenii de aplicare Plazmolifting

Toate fenomenele naturale au la bază mişcarea. Mişcarea este viaţă. Însă, în cazul traumelor, viaţa pare că se opreşte. Zi de zi, pe stradă sau la serviciu, oamenii sunt supuşi diverselor traume mici, care nu influenţează semnificativ asupra stării lor de sănătate. Dacă însă trauma este serioasă, aceasta poate da peste cap întreaga viaţă. Iar dacă pentru persoana respectivă mişcarea nu este doar viaţă, ci şi activitate profesională, recuperarea rapidă este cu atât mai necesară. Sportivii profesionişti sunt cei mai supuşi traumelor, începând de la contuzii şi excoriaţii şi terminând cu fracturi serioase, care îi pot „scoate pe tuşă” pentru o perioadă îndelungată. Tocmai din această cauză, pentru reabilitarea rapidă a acestor pacienţi este nevoie de metode eficiente şi sigure de tratament. Una dintre aceste metode este, pe bună dreptate, Plasmoliftingul – un stimulator puternic al regenerării ţesuturilor.

Esenţa procedurii Plasmolifting™ constă în injectarea în ţesuturile traumatizate (zonele afectate) a plasmei trombocitare, obţinute din sângele pacientului, fără adaos de substanţe chimice. În trombocitele conţinute în plasma separată în timpul acestei proceduri sunt prezenţi factori de creştere, care stimulează procesele naturale de regenerare a ţesuturilor osoase, musculare şi epiteliale. Ca urmare, dispare inflamaţia, se îmbunătăţeşte schimbul de substanţe, sporeşte afluxul de substanţe hrănitoare către ţesuturi, ceea ce accelerează refacerea lor. Astfel, procedura reduce semnificativ perioada de recuperare după traume şi operaţii, este sigură şi puţin invazivă.

Efectul terapeutic al acestei proceduri se bazează pe existenţa în plasmă a factorilor de creştere, conţinuţi în trombocite, care stimulează regenerarea (restabilirea) ţesuturilor şi a mucoaselor. Preparatele antibacteriene, antivirale şi antimicotice acţionează doar asupra agentului patogen, fără a lichida consecinţele inflamaţiei cauzate de acesta.

Fiind inclusă în tratamentul complex al afecţiunilor inflamatorii ale organelor genitale, al bolilor distrofice ale vulvei (kraurosis, leucoplazie), al endometritei cronice, al endo- şi exocervicitelor recidivante, procedura Plasmolifting asigură un efect terapeutic sigur şi reduce durata tratamentului. În plus, tehnica Plasmolifting ajută la restabilirea mucoaselor şi ţesuturilor (erodate) în cazul unor procese inflamatorii, oferind pacientelor posibilitatea de a duce o viaţă sănătoasă şi fericită.

Indicaţii de utilizare:

 • Afecţiunile colului uterin
  • Leucoplazie
  • Endocervicită
  • Eroziune a colului uterin
 • Kraurosis vulvar

În urologie, metoda Plasmolifting™ (autoplasmoterapia) presupune injectarea plasmei îmbogăţite cu trombocite în pereţii vezicii urinare şi ai uretrei pentru vindecarea focarelor afectate de procesele inflamatorii. Factorii de creştere conţinuţi în trombocite stimulează regenerarea mucoaselor, ceea ce permite aplicarea autoplasmoterapiei pentru tratarea cistitelor ulceroase şi uretritelor. Procedura este eficientă chiar şi în cazul maladiilor infecţioase cronice şi îndelungate ale organelor sistemului urinar. Efectul pozitiv poate fi observat deja după 1-2 proceduri: se reduce frecvenţa urinării, dispare hematuria (prezenţa sângelui în urină), se micşorează exulceraţiile mucoaselor, fiind evidentă tendinţa de cicatrizare a ulceraţiilor.

Indicaţii de utilizare a Plasmolifting în urologie:

 • cistită,
 • uretrită,
 • afecţiuni inflamatorii ale organelor sistemului urinar.

 

Eficienţa tratamentului cistitelor şi uretritelor în combinaţie cu metoda Plasmolifting este net superioară metodelor tradiţionale general acceptate.

Avantajele tehnologiei Plasmolifting în urologie:

 • este inofensivă,
 • reduce durata tratamentului,
 • sporeşte semnificativ durata perioadei de remisie,
 • accelerează de câteva ori regenerarea mucoaselor.

Plasmolifting este un stimulator biologic inovator şi inofensiv, care acţionează asupra întregului lanţ al procesului de regenerare a ţesuturilor. Procedura presupune injectarea plasmei trombocitare proprii în zona cu probleme: punctele dureroase ale muşchilor, interiorul articulaţiilor, ţesuturile care înconjoară articulaţia. Spre deosebire de preparatele medicamentoase, PRP (plasma îmbogăţită cu trombocite) se separă din sângele pacientului şi i se injectează imediat înapoi fără adăugarea de substanţe chimice. Datorită acestui fapt procedura este absolut sigură, nu provoacă reacţii alergice şi efecte negative de durată.

Esenţa metodei constă în tratarea pacientului din contul resurselor personale, conţinute în sânge. În timpul procedurii medicul colectează plasma purificată, îmbogăţită cu trombocite şi o injectează în zonele afectate. Efectul curativ al procedurii se bazează pe eliminarea de către trombocite a factorilor de creştere, care stimulează restabilirea ţesuturilor şi formarea de noi vase sangvine, sporesc imunitatea locală şi normalizează procesele metabolice. Aceasta conduce la îndepărtarea durerilor din articulaţii, restabilirea ţesutului osos, a lichidului sinovial, a ţesutului cartilaginos, la eliminarea spasmelor musculare, sporirea mobilităţii articulare, precum şi la întărirea ţesuturilor aparatului locomotor.

Plasmolifting™ este indicat în cazul:

 • artritelor şi artrozelor deformante;
 • resorbţiei osoase;
 • spasmelor dureroase ale muşchilor gâtului, spatelui, picioarelor;
 • osteocondrozei coloanei vertebrale;
 • traumelor sportive;
 • recuperării postoperatorii, după protezare sau traume.

Metoda Plasmolifting este sigură şi eficientă, redând pacienţilor bucuria mişcării fără durere şi permiţând  reducerea dozelor de preparate medicamentoase administrate sau chiar renunţarea totală la acestea.

Plasmolifting™ este o procedură injectabilă curativă şi de întinerire, care presupune introducerea subcutanată a plasmei bogate în trombocite obţinute din sângele pacientului. Iniţial această metodă era utilizată în chirurgia maxilo-facială pentru tratamentul bolilor inflamatorii şi atrofice în perioada postoperatorie. Cu timpul, sfera de utilizare a proceduriiPlasmolifting s-a extins semnificativ, însă stomatologia rămâne în continuare una dintre direcţiile prioritare de aplicare a acesteia.

În prezent metoda Plasmolifting™ este utilizată cu succes de către stomatologi pentru tratamentul afecţiunilor şi întărirea ţesuturilor parodonţiului, facilitarea prinderii implanturilor dentare şi accelerarea regenerării după plastica osoasă.

Acţiunea procedurii Plasmolifting se bazează pe activarea proceselor naturale de regenerare a ţesuturilor, reducerea inflamaţiilor gingivale, formarea de noi capilare, îmbunătăţirea irigării cu sânge şi a metabolismului, precum şi ridicarea imunităţii locale a cavităţii bucale.

Plasma trombocitară obţinută în timpul procedurii conţine factori de creştere, care asigură efectul terapeutic şi ajută pacienţii să-şi recapete încrederea în sine.

Procedurile Plasmolifting™ ajută la:

 • stoparea sângerării gingivale (chiar după prima procedură),
 • întărirea ţesuturilor parodonţiului,
 • prevenirea mobilităţii dentare,
 • accelerarea procesului de prindere a implanturilor şi reducerea riscurilor de respingere a acestora,
 • îndepărtarea mirosului urât din gură,
 • reducerea perioadei de recuperare după operaţiile maxilo-faciale,
 • profilaxia maladiilor cavităţii bucale şi stimularea imunităţii locale.

Procedura neinvazivă Plasmolifting™ este o metodă eficientă, sigură, nedureroasă şi uşoară de redare a sănătăţii şi frumuseţii dinţilor Dumneavoastră.

Cura de injecţii cu plasmă bogată în trombocite îmbunătăţeşte imunitatea locală a pielii, normalizează circulaţia sangvină şi schimbul de substanţe, contribuie la refacerea celulelor şi stimulează procesele de regenerare, reduce procesele inflamatorii şi inhibă creşterea bacteriilor patogene, asigurând astfel sănătatea şi vitalitatea părului, stimulând creşterea acestuia, reducându-i fragilitatea şi uscăciunea. Cercetările arată că metoda Plasmolifting ajută la soluţionarea problemei căderii părului în decursul a câteva şedinţe. Mai mult, Plasmoliftingul părului normalizează funcţia glandelor sebacee şi îndepărtează seboreea (mătreaţa) şi bolile micotice ale pielii capului după 2 şedinţe. Indicaţii pentru aplicarea Plasmoliftingului părului sunt atât aspectul lui exterior nesănătos, cât şi căderea lor în exces. În pielea capului este injectată plasmă trombocitară, ceea ce conduce la însănătoşirea structurii interioare a firului de păr, îmbunătăţindu-i astfel şi aspectul exterior. Datorită acţiunii din interior asupra pielii, procedurile Plasmolifting™ stimulează activitatea foliculilor piloşi, făcând firul de păr mai gros, mai rezistent, mai hidratat, mai elastic. Plasma bogată în trombocite stopează procesul de degenerare a foliculilor şi îi trece din faza de cădere în faza de creştere, redând volumul părului. Procedura Plasmoliftingul părului normalizează metabolismul celular, irigarea cu sânge şi hrănirea foliculilor piloşi. Acest fapt stimulează creşterea părului, îmbunătăţeşte starea lui exterioară (îi redă strălucirea şi vigoarea), iar la 5-6 zile după procedură căderea părului încetează.

Metoda Plasmolifting are o serie de avantaje:

 • eficienţa: spre sfârşitul curei de tratament se observă creşterea noilor fire de păr, întărirea lor şi reapariţia strălucirii;
 • siguranţa: reacţiile alergice şi orice alte complicaţii sunt excluse, având în vedere faptul că plasma este separată din sângele propriu al pacientului, fără adaos de substanţe chimice care ar putea provoca complicaţii şi produce o acţiune toxică asupra organismului;
 • reprezintă o metodă neoperatorie de tratament al căderii părului.

În prezent procedura Plasmolifting este cea mai eficientă şi cea mai sigură metodă de soluţionare a problemelor legate de sănătatea părului. Ea se desfăşoară fără intervenţii chirurgicale şi nu necesită o perioadă de recuperare. Un păr sănătos fără mătreaţă, cu mai mult volum şi strălucire – rezultatele procedurii Plasmolifting vor fi vizibile pentru toată lumea!

În timpul procedurii de Plasmolifting al feţei, în zonele cu probleme se injectează plasmă bogată în trombocite, lichidându-se, ca urmare, deficitul de oxigen şi apă. Datorită acestui fapt, chiar după prima procedură dispare descuamarea şi iritaţia pielii, are loc stimularea sintezei fibrelor de colagen şi elastin, care sunt responsabile pentru elasticitatea pielii şi conturul frumos al feţei.

Metoda Plasmolifting este inofensivă şi nu provoacă alergii şi nici respingere, deoarece plasma bogată în trombocite este obţinută din sângele pacientului fără adaosuri de componente chimice străine şi nu intră în contact cu mediul exterior în timpul procedurii, ceea ce previne riscul respingerii şi infectării medicului sau pacientului.

Utilizarea dispozitivelor certificate şi respectarea de către cosmetolog a protocolului de realizare a procedurii permit evitarea complicaţiilor şi reacţiilor alergice.

Procedura Plasmolifting aplicată în cosmetologie permite obţinerea următoarelor efecte de restabilire a sănătăţii şi frumuseţii naturale:

 • reduce intensitatea petelor pigmentare,
 • îmbunătăţeşte culoarea tenului,
 • îndepărtează ridurile de expresie,
 • încetineşte procesele de îmbătrânire,
 • hidratează profund şi hrăneşte pielea,
 • creşte elasticitatea pielii, îmbunătăţeşte conturul feţei,
 • elimină acneea şi postacneea,
 • reduce cicatricele,
 • reabilitează pielea după expunerea în exces la razele solare,
 • accelerează procesele de restabilirea a pielii după peelingul chimic sau cu laser.

Plasmolifting™ este o metodă revoluţionară a medicinei anti-îmbătrânire pentru întinerirea feţei fără intervenţii chirurgicale, precum şi pentru corectarea modificărilor patologice şi de vârstă ale pielii cu ajutorul injectării plasmei bogate în trombocite, fiind utilizată cu succes de clinicile cosmetologice din întreaga lume.